بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی سنتی؟

بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی سنتی؟

امروزه افراد برای انجام بازازیابی برای کسب و کار خود، بر سر دو راهی بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال(دیجیتال مارکتینگ) می‌مانند. برای تصمیم‌گیری درست، ابتدا باید بدانید کدام یک از این روش‌های بازاریابی، نیاز کسب و کار شما را رفع می‌کند. 

۱۰ آبان ۱۴۰۰

با توجه به اینکه این موضوع یکی از دغدغه‌های اصلی کسب و کارهاست، به شما توصیه می‌کنیم این مطلب را مطالعه کنید تا با تفاوت‌های بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید تا در نهایت بتوانید بهترین روش بازاریابی متناسب با کسب و کار خود را انتخاب نمایید.

قبل از بیان تفاوت‌های بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال، توضیح مختصری از هر دوی آن‌ها بیان می‌کنیم.

بازاریابی ستنی

نوعی از بازاریابی است که برای انجام آن نیازی به اینترنت نیست. مثل تبلیغات صوتی، تلفن، تبلیغات بیلبوردها، پیامک‌ها، تبلیغات تلویزیون و ...

شاید بتوان گفت بازاریابی سنتی اولین نوع بازاریابی است که کسب و کارها در گذشته بیشتر از حال از آن استفاده می‌کردند. این نوع از بازاریابی در جذب مخاطبان محلی و بومی نقش بسیار زیادی دارد. بازاریابی سنتی برای کسب وکارهایی که به اینترنت دسترسی ندارند، روشی موثر در افزایش فروش و جذب مشتری است.

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به نوعی از بازاریابی گفته می‌شود که برای انجام آن نیاز به اینترنت است. مثل ایمیل مارکتینگ، تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی و ...

امروزه دیجیتال مارکتینگ به عنوان موثرترین روش بازاریابی در دنیا شناخته شده است، چراکه امروزه شاهد پیشرفت تکنولوژِی هستیم و افراد بیشتر کارهای روزانه خود را با استفاده از اینترنت انجام می‌دهند و تقربیا بیشتر وقت خود را در فضای مجازی می‌گذرانند. دیجیتال مارکتینگ یکی از روش‌های بازاریابی است که هزینه اندکی را شامل می‌شود و برای کسب و کارها مقرون به صرفه‌تر است.

تفاوت‌های دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی

۱- امکان اندازه گیری و مشاهده نتایج بازاریابی

دیجیتال مارکتینگ این امکان را به صاحبان کسب و کار می‌دهد تا بتوانند نتایج بدست آمده از تبلیغات خود را مشاهده و تجزیه و تحلیل کنند اما امکان مشاهده نتایج در بازاریابی سنتی امکان پذیر نیست. بنابراین زمانی که از دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنید به راحتی می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی خود را بهبود دهید.

در بازاریابی سنتی نمی‌توان مشاهده نمود که چه تعداد از افراد تبلیغات کسب و کار شما را دیده‌اند و یا با آن درگیر شده‌اند اما در دیجیتال مارکتینگ می‌توانید تعداد افرادی که بر روی تبلیغات کسب و کارتان کلیک نموده‌اند و یا آن را مشاهده کرده‌اند و تعداد کل بازدیدهای تبلیغات خود را مشاهده نمایید و نقاط ضعف و قوت کمپین خود را بیابید. بدین صورت می‌توانید بهترین کمپین تبلیغاتی خود را شناسایی و بر روی آن سرمایه گذاری بیشتری انجام دهید.

۲- نحوه واکنش مشتری نسبت به تبلیغ

دومین تفاوتی که این دو روش بازاریابی با یکدیگر دارند، عکس العمل مشتری است. در بازاریابی دیجیتال اگر تبلیغات بتواند نظر مشتری را جلب نماید و مشتری را درگیر کند، به راحتی تنها با یک کلیک مشتری می‌تواند هر اطلاعاتی که از آن محصول و یا خدمت می‌خواهد را بدست آورد و بر روی دکمه خرید کلیک نماید.

اما در بازاریابی سنتی اینگونه نیست و مشتری نمی‌تواند پاسخ سوالات بوجود آمده در ذهنش را پیدا کند. دیجیتال مارکتینگ می‌تواند منجر به فروش هر محصول و یا خدمت شود.

۳- هزینه انجام بازاریابی

یکی از مهمترین تفاوت‌هایی که می‌توان گفت این دو روش با یکدیگر دارند، تفاوت در هزینه است. بازاریابی سنتی نسبت به دیجیتال مارکتینگ هزینه بیشتری را خواهد داشت. تبلیغات در تلویزیون و یا بیلبوردهای بزرگ در خیابان‌های شلوغ هزینه بسیار زیادی دارد و نمی‌توان این اطمینان را داشت که حتما مخاطب هدف، تبلیغاتی که هزینه زیادی را در بر داشته است را می‌بینند.

اما بازاریابی دیجیتال هزینه بسیار اندکی نسبت به بازاریابی سنتی دارد و تنها با دسترسی داشتن به اینترنت می‌توان شروع به بازاریابی نمود و به افراد بیشتری کسب و کار خود را معرفی کرد.

۴- مخاطبان هدف

در بازاریابی دیجیتال از نظر جغرافیایی هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد. زیرا با استفاده از اینترنت خیلی آسان می‌توان فراتر از مرزهای جغرافیایی کسب و کارتان را تبلیغ کنید.

اما با بازاریابی سنتی تنها می‌توان محدوده مشخصی همچون همان شهری که یک کسب و کار وجود دارد، تبلیغات را انجام داد و به طبع مخاطبان هدف کمتری خواهد داشت.

با توجه به توضیحاتی که در این مطلب بیان شد، امروزه استفاده از دیجیتال مارکتینگ برای هر کسب و کار کوچک و بزرگی یک نیاز اصلی محسوب می‌شود. بنابراین با سرمایه‌گذاری اندک بر روی بازاریابی دیجیتال می‌توانید به فروش بیشتر دست پیدا کنید. فراموش نکنید با استفاده از بازاریابی دیجیتال می‌توانید مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و همچنین نقاط ضعف کمپین‌های تبلیغاتی خود را بهبود دهید. با خیالی آسوده تنها یکبار از روش‌های دیجیتال مارکتینگ استفاده نمایید تا تاثیر آن را بر موفقیت کسب و کارتان ببینید.


برخی از پروژه‌ها
رستوران
عمارت وکیل

عمارت وکیل، بزرگترین مجموعه رستورانی شهر یزد با هدف ارائه با کیفیت ترین غذاهای ایرانی و فرنگی به طیف وسیع ساکنین و گردشگران داخلی و بین المللی در این شهر است.

طراحی داخلی
دریم هاوس

دریم هاس یکی از برترین شرکت های فعال ایران در حوزه طراحی دکوراسیون و سیستم های آشپزخانه با تکیه بر به کارگیری خلاقیت و علم روز است.

پروژه‌های بیشتر