اگر تصمیم گرفتهاید که کسبوکار خودتان را وارد فضای دیجیتال کنید تا از ظرفیتهای انحصاری و بیشمار این حوزه بهرهمند باشید، قبل از هر چیزی احتمالاً این سؤال ذهنتان را درگیر کرده که از کجا باید شروع کرد؟ قدمهای اول ورود به دیجیتال مارکتینگ چه مواردی هستند؟
موفقیت در دیجیتال مارکتینگ بدون شک به تجربه و نبوغ افراد بستگی دارد اما واقعیت این است که بدون شروع درست و اصولی، نه فرصتی برای پیداکردن تجربه وجود خواهد داشت و نه نبوغ مجالی برای کشف شدن پیدا خواهد کرد. در بسیاری از موارد، بلاتکلیفی تازه واردهای این حوزه نه تنها فرایند رشد را برای آنها فرسایشی و کند میکند، بلکه خیلی زود باعث دلسردی و کنارهگیری آنها از این مارکت میشود.
با ما همراه باشید تا ۴ قدم اولی که هر دیجیتال مارکتینگ موفقی، روزی با آنها شروع کرده است را با هم مرور کنیم:
فروش
هدف نهایی ورود به دیجیتال مارکتینگ تبلیغ و معرفی راحتتر محصولات و فروش بیشتر است اما برای شروع بهتر است که با مهمترین محصولتان وارد دیجیتال مارکتینگ شوید. بسته به بازاری که در آن فعالیت دارید یک یا چند محصول پرفروش خودتان را جدا کرده و تمرکز خودتان را بر روی فروش این محصولات بگذارید. بله، باید برای فروش بیشتر تلاش کنید اما لازم نیست همه محصولاتتان را از همان روز اول در صفحه فروش خود آپلود کنید.
اگر تازه وارد باشید این تمرکز و محدودیت محصولات، کار شما را برای ایجاد و کنترل استراتژیهای فروش راحتتر میکند. با کسب تجربه و بررسی استراتژیهای مختلف میتوانید به مرور سراغ فروش بقیه محصولاتتان بروید.
مشتری
بعد از ایجاد محیط کسبوکار و ارائه محصولاتتان بهصورت آنلاین نکته مهم بعدی این است که قبل از اقدام برای جذب مشتری جدید، بهتر است مشتریهای قدیمی و وفادار خود را با فضای کسبوکار دیجیتال خود آشنا کنید. سادهترین راه برای انجام این کار بیان مزیتهای ثبت سفارش آنلاین، ایجاد تخفیفها و ارائه امتیازهای اختصاصی برای ثبت سفارش آنلاین است.
با این کار علاوه بر اینکه در ابتدا بازخورد بهتری از دیجیتال مارکتینگ خواهید داشت، این امکان نیز وجود دارد که ضعفهای اولیه خود را در جامعه هدف امنتری کشف و رفع نمایید. در واقع برای مشتریهای قدیمی وجود باگها و مشکلات سیستم مارکتینگ جدید قابل تحملتر است و در مواجهه با ضعفهای احتمالی در مقایسه با مشتریهایی که برای اولین بار با کسبوکار شما آشنا میشوند مدارای بیشتری خواهند داشت.
در صورتیکه هنوز مشتری ندارید و میخواهید کسبوکارتان را مستقیماً به صورت دیجیتال شروع کنید، میتوانید از خانواده و دوستانتان بخواهید که بازار آنلاین شما را بهعنوان یک کاربر بررسی کنند و ضعفهای احتمالی آن را بازگو کنند.
ارتباطات
در دیجیتال مارکتینگ نه تنها فرصت فروش فوق العادهای ایجاد میشود، بلکه این امکان نیز وجود دارد که فضای صمیمانهتری را در کسب کارتان ایجاد کنید. با این کار هم وفاداری مشتریهای قدیمیتر خود را افزایش میدهید و هم مشتریهای جدید را جذب کسبوکار خود میکنید.
در واقع یکی از مهمترین زیرمجموعههای استراتژی فروش، استراتژی ارتباطگیری با مشتری است. این مسئله در فروش سنتی نیز مهم است اما در فروش آنلاین هم فرایند راحتتری دارد و هم تأثیر آن گستردهتر خواهد بود.
این ارتباط به معنی بیان اهداف، بازگو کردن داستان و تاریخچه کسبوکارتان، تعامل با مشتریها و نشر این تعامل، فعالیت در فضاهای اجتماعی و کارهای بیشمار دیگری است که در نهایت منجر به این شود که مشتریها را به عنوان یک انسان (و یا شرکت) صمیمی و دوست داشتنی ببینند.همه ما در نهایت از کسانی خرید میکنیم که دوستشان داریم!
سرمایهگذاری اولیه
یکی از اشتباهات رایجی که تازهواردهای دیجیتال مارکتینگ مرتکب میشوند این است که با تجربه کاری کم اما سرمایهگذاری بالا وارد این حوزه میشوند. دیجیتال مارکتینگ قطعاً محیط فوقالعادهای برای رشد کسبوکار شماست، اما در صورت نداشتن استراتژی درست همین محیط فوقالعاده میتواند تبدیل به محل اسراف پولهای شما شود.
موفقیت در دیجیتال مارکتینگ قطعاً با سرمایه بیشتر، امکانپذیرتر خواهد بود اما سرمایهگذاری بدون فکر و استراتژی با آتشزدن پولهایتان فرقی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است که با اعداد کم شروع کنید تا استراتژی مناسب فروش محصولاتتان را پیدا کنید و بعد از این که از نتیجه بخش بودن استراتژیهایتان مطمئن شدید برای سرمایهگذاریهای بالاتر اقدام کنید.
برخلاف بیشتر سخنرانیها و کتابهای انگیزشی واقعیت این است که بهطورکلی درصد بالایی از ایدهها به نتیجهای که برای آنها پیشبینی میکنیم، نخواهند رسید. در مورد ورود به مارکتینگِ دیجیتال نیز استثنائی وجود نخواهد داشت؛ بنابراین باید از جو زدگی و عجله خودداری کنید و جلوی ضررهای بالا را بگیرید.
سخن آخر اینکه دیجیتال مارکتینگ محیط پویایی است که به آدمهای پویا احتیاج دارد. با لحاظ کردن موارد بالا احتمال شکست مارکت در شروع کار تا درصد بالایی کاهش خواهد یافت اما تضمین موفقیت در استمرار یادگیری و بررسی مداوم مسیر است.
مزیت برون سپاری خدمات پشتیبانی شبکه چیست؟
تیم پشتیبانی شبکه گروهی از متخصصان IT است که مسئول مدیریت و نگهداری شبکه کامپیوتری یک سازمان هستند. با ارائه خدمات پشتیبانی و نگهداری منظم، به شما کمک میکند تا زمان و منابع خود را آزاد کنید و بر روی وظایف اصلی خود تمرکز کنید.