ups

ups چیست؟

UPS مخفف کلمه Uninterruptible Power Supply می باشد که به معنی منبع تغذیه بدون وقفه است. UPS در واقع یک دستگاهی متشکل از تعدادی باتری و یک اینورتر برای تبدیل برق باتری به برق شهری می باشد.

علاوه بر این Ups ها در تثبیت و تنظیم برق شهری و جلوگیری از نوسانات و ورود نویز و اختلال در شبکه کارایی دارند و استفاده از آنها برای جلوگیری از خسارت به تجهیزات موثر است. اکثرا از ups ها در کارهای شبکه استفاده می کنند و برق تامین کننده رک و تجهیزات شبکه را از Ups ها دریافت می کنند.

Ups ها در انواع مختلف با توان های مختلف تولید می شوند و متناسب با تعداد تجهیزات مورد احتیاج و توان مصرفی آنها باید ups مورد احتیاج تهیه و استفاده شود.

ups چیست

اجزای تشکیل دهنده UPS

  1.باتری ها

Ups ها از دو منبع اولیه و ثانویه جهت برق رسانی به تجهیزات استفاده می کنند. منبع اولیه همان برق شهری است و منبع ثانویه باتری ها هستند که در زمان قطعی برق وارد مدار می شوند و به محض قطعی عملیات برق رسانی به تجهیزات را شروع می کنند. در واقع در زمانی که برق شهری متصل می باشد دستگاه UPS با جلوگیری از نوسانات و تثبیت و تنظیم برق شهری از همان منبع جهت برق رسانی به تجهیزات استفاده می کند همچنین در این زمان ups می تواند جهت شارژ باتری های خود از این منبع استفاده کند تا در زمان قطعی برق باتری ها شارژ کافی جهت برق رسانی به تجهیزات را داشته باشند. برق باتری ها از نوع مستقیم است و برق شهری از نوع متناوب و جهت شارژ کردن باتری ها احتیاج است که برق متناوب به برق شهری تبدیل شود که این عمل توسط قطعه‌ای به نام شارژر انجام می شود.

ups

با توجه به ظرفیت باتری ها ابعاد باتری ها تغییر می کند و هرچه ظرفیت باتری ها بیشتر باشد باتری ها بزرگتر و در نتیجه ابعاد دستگاه ups بزرگتر می شود.

 2.Inverter یا مبدل برق مستقیم به متناوب (DC to AC)

وظیفه اینورتر این است که در زمان قطعی برق ، برق مستقیم باتری را به برق متناوب شهری مورد نیاز تجهیزات تبدیل کند. واحد اندازه گیری ups ها توان ( ضرب ولتاژ در جریان) ، VA (ولت آمپر) است و هر چه ups ها قدرت و توان بیشتری بخواهند داشته باشند باید مبدل اینورتر قوی تر داشته باشند.

هرچه توان ups بیشتر باشد دستگاه های با توان بالاتر را میتواند پشتیبانی کند و یا تعداد دستگاه ها با توان کمتر اما تعداد بیشتر را پشتیبانی کند، هر چه ظرفیت باتری ups ها افزایش یابد مدت زمان تامین برق برای تجهیزات بیشتر خواهد بود.

پشتیبانی شبکه کامپیوتری

خدمات پشتیبانی شبکه خود را به هینزا بسپارید و با خیالی آسوده، بر روی کسب و کارتان تمرکز کنید!

ما اینجا هستیم تا به شما در انتخاب مناسب ترین راهکار برای حل مشکلات کامپیوتری و شبکه و اجرای هرگونه تغییرات کمک کنیم.

برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

موارد استفاده از UPS

استفاده در پزشکی

از آنجا که همیشه خطر آنی برای انسان وجود دارد استفاده از ups در بیمارستان ها و تجهیزات پزشکی مانند دستگاه های شوک، دستگاه نوار قلب، یخچال و فریزر های پزشکی و …. لازم و ضروری است.

استفاده در مخابرات

سیستم های مخابراتی اعم از فرستنده ها و گیرنده ها که در تمام شبانه روز کار انتقال پیام را انجام می دهند و با توجه به  گستردگی استفاده افراد از این تجهیزات استفاده از ups برای این تجهیزات در حین قطعی برق برای جلوگیری از وقفه در کارکرد و فعالیت افراد ضروری است.

استفاده در ادارات

با توجه به حفظ اطلاعات و جلوگیری از آسیب دیدگی آنها استفاده از ups در ادارات امری ضروری است همچنین در سیستم های بانکی برای انتقال داده و حفظ اطلاعات از سیستم ups استفاده می شود.

استفاده در سیستم های امنیتی

استفاده از ups در سیستم های امنیتی از جمله دوربین، دزدگیر و…. پیشنهاد می شود و با توجه به اینکه مجرمان سعی در قطع کردن برق کلی دارن استفاده از ups برای این تجهیزات باعث می شود که این سیستم ها در زمان قطعی برق به فعالیت و کار خود ادامه بدهند.

انواع UPS

  • Ups های آفلاین
  • Ups های آنلاین
  • هیبرید

UPS های آفلاین

در این نمونه از ups ها در زمانی که برق شهری هست تجهیزات مستقیم به برق شهری متصل هستند و ups جلوی نوسانات و نویزهای موجود در آن را نمی گیرد و مستقیم برق شهری را به تجهیزات منتقل می کند. زمانی که برق شهری قطع می شود ups برق باتری را توسط مبدل dc to ac به برق شهری بدون نوسان و نویز تبدیل می کند و این برق را به دستگاه ها منتقل می کند. در واقع در این مدل ups در زمانی که برق هست عملیات خاصی را انجام نمی دهد و همان برق را به دستگاه ها منتقل می کند.

UPS های آنلاین

این نوع ups  ها بر خلاف نمونه های آفلاین حتی در زمانی که دستگاه ها از برق شهری استفاده می کنند ups فعال می باشد. در واقع این نمونه از ups ها در زمانی که برق شهری هست آن را به عنوان ورودی دریافت می کنند و باتری ها را شارژ می کنند سپس برق باتری را به برق شهری تبدیل می کنند و پس از حذف نویز و نوسان برق، آن را به دستگاه ها منتقل می کنند. و زمانی که برق قطع می شود باتری هایی که شارژ شدند توسط مبدل برق باتری به برق شهری تبدیل و پس از حذف نویز و نوسان برق شهری آن را برای استفاده تجهیزات بر روی خط منتقل می کنیم.

UPS های هیبریدی

در این نمونه از ups ها از دو نمونه بالا استفاده کردیم در واقع عملکرد این نوع از ups ها به گونه ای است که در زمانی که برق شهری ups وصل باشد نوسانات برق گرفته می شود و بعد از آن به سمت تجهیزات منتقل می شود و زمانی که برق شهری قطع می شود برق باتری ها به برق متناوب شهری تبدیل شده و پس از تثبیت و تنظیم برق شهری آن را در خروجی برای اتصال دستگاه ها تحویل می دهد در این نمونه از باتری ها در تمام حالات استفاده نمی کنند مانند ups  های انلاین که در تمام حالات از باتری ها استفاده می کنند.

مزایای استفاده از UPS

  • تامین برق اضطراری در زمان قطعی برق
  • حذف نوسانات ناشی از برق
  • تثبیت و تنظیم برق
  • جلوگیری از حذف اطلاعات
  • برق رسانی در کوتاه ترین زمان ممکن به صورتی که دستگاه ها خاموش نشوند
  • عملکرد بدون سر و صدا
  • محافظت از دستگاه و تجهیزات

آخرین مقالات

با ما همیشه به روز باشید

در مجله اینترنتی هینزا می‌توانید به آخرین دانستنی های IT دسترسی داشته باشید.

ارتقای خدمات طراحی دیجیتال

ما منتظر شما هستیم

طیف وسیع خدمات هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.

هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.