ابزار URL inspection در گوگل سرچ کنسول

ابزار URL inspection در گوگل سرچ کنسول

ابزار URL inspection اطلاعاتی درباره صفحه‌ها و URLهای مختلف یک سایت را در اختیار ما قرار می‌دهد. در سئو این قابلیت می‌تواند تطبیق سایت با AMP را بررسی کند، اگر از یک صفحه دو نسخه وجود داشته باشد به ما اطلاع می‌دهد، اطلاعاتی درباره تگ کنونیکال canonical و درستی یا نادرستی آن ارائه می‌دهد و…

این ابزار نشان می‌دهد که یک صفحه در آخرین ایندکسی که شده چگونه بوده است و وضعیت در حال حاضر یا به اصطلاح live آن صفحه را نمایش نمی‌دهد.

صفحات ایندکس شده (Indexed URL)

یک صفحه از سایت در صورتی توسط گوگل ایندکس خواهد شد که:

  1. توسط کرالرها و ربات‌های گوگل دیده شده باشد.
  2. محتوا و مفهوم صفحه آنالیز و بررسی شده باشد.
  3. در نهایت در قسمت Google index ذخیره شده باشد.

این صفحات ایندکس شده، در نتایج گوگل نمایش داده خواهند شد.
کرال کردن(Crawling) فرآیند پیداکردن صفحات جدید یا به روز شده است تا به موتورهای جستجو اضافه شوند.
واژه‌های crawl و index با اینکه باهم متفاوتند اما معمولا به جای هم استفاده می‌شوند چرا که باهم رابطه خیلی نزدیکی دارند.

نتایج URL Inspection

نتایجی که از URL Inspection به دست می‌آید شامل سه بخش است:

  1. Presence on Google
  2. Index coverage
  3. Enhancements

1- Presence on Google

این بخش از URL Inspection موقعیت حضور یک صفحه در گوگل را مشخص می کند که می‌ةواند شامل پیام‌های زیر باشد:

  • URL is on Google : این بدین معناست که صفحه ایندکس شده، در نتایج گوگل نمایش داده خواهد شد و هیچ گونه مشکلی از هیچ نظری وجود نداشته است.(چه از لحاظ AMP، چه از لحاظ داده های ساختار یافته یا structured data و ….)
  • URL is on Google, but has issues : این بدین معناست که URL ایندکس شده و می‌تواند در نتایج گوگل نمایش داده شود ولی مشکلاتی وجود دارد که ممکن است از تاثیر افزونه‌هایی که به صفحه اعمال کردید، جلوگیری کند. برای متوجه شدن مشکل، قسمت توضیحات ارور یا هشدار را بخوانید و سعی کنید آن را رفع کنید.
  • URL is not on Google: Indexing errors : این مورد بدین معناست که حداقل یه ارور از ایندکس شدن URL یا صفحه شما جلوگیری می‌کند و تا زمانی که آن موضوع حل نشود، صفحه شما در نتایج گوگل نمایش داده نخواهد شد. قسمت coverage را باز کنید تا جزییاتی که در هنگام ایندکس صفحه رخ داده است را ببینید.
  •  URL is not on Google : این بدین معناست که URL شما در نتایج گوگل نمایش داده نخواهد شد. متدوال‌ترین دلیل این موضع شامل این موارد است:- صفحه با پسورد محافظت شده است
    – تگ noindex دارد
    – یا این صفحه مشابه صفحه دیگری است که قبلا ایندکس شده‌اند. (صفحه‌های مشابه ایندکس نخواهند شد)
    قسمت توضیحات بخش coverage را بخوانید تا متوجه مشکل شوید و سعی کنید ان را رفع کنید.
  • URL is unknown to Google : این بدین معناست که گوگل این صفحه را ایندکس نکرده است چرا که یا تا به حال این URL را ندیده است یا این صفحه را مشابه صفحه‌ای دیگر می‌داند (alternate page) که نمی تواند آن را کرال کند.برای درست کردن این مورد، یک تست زنده (Live test) از URL بگیرید، ارورهایی که می‌دهد را برطرف کنید و درخواست ایندکس مجدد دهید.
  • URL is an alt version : این بدین معناست که URL یکی از ورژن‌های صفحه مشابه‌ش هست. صفحاتی که در این دسته قرار دارند، شامل AMP یا صفحات جفتی که کنونیکال هستند و یا صفحات جفتی که ورژن موبایل و دسکتاپ دارند.

2- Index Coverage

این بخش وضعیت ایندکس یک URL و جزییات پروسه ایندکس شدن صفحه را توصیف کرده و اطلاعات زیر را ارائه می‌دهد:

  • وضعیت پوشش دهی ایندکس یک صفحه
  • نقشه سایت (sitemap)
  • آخرین کرال سایت توسط گوگل
  • صفحه ارجاع
  • وضعیت اجازه داشتن گوگل برای کرال و ایندکس کردن سایت
  • خوانش صفحه توسط گوگل
  • استفاده از کنونیکال

3- Enhancements

این بخش وضعیت افزونه‌هایی که به سایت اضافه کرده‌اید همچون structured data را در آخرین کرال گوگل توصیف می‌کند. اگر گوگل نتواند URL را ایندکس کند یا enhancement پیدا نکرده باشد، این قسمت خالی خواهد بود.

آخرین مقالات

با ما همیشه به روز باشید

در مجله اینترنتی هینزا می‌توانید به آخرین دانستنی های IT دسترسی داشته باشید.

ارتقای خدمات طراحی دیجیتال

ما منتظر شما هستیم

طیف وسیع خدمات هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.

هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.