گرافیک یکی از لغات ساخته و پرداخته یونانی به معنای حک کردن است و ریشه در فرهنگ کشور یونان دارد و مربوط به زمانیست که افراد برای خلق آثار خود نیازمند حکاکی و تیشهزنی بر روی ابزار سخت بودهاند.
ساخت کاغذ، انقلابی عظیم در افزایش علایق افراد در این زمینه به پا کرد و زمینه را برای گرایش بیشتر طراحان به ساخت روشهای جدید فراهم ساخت. برای افرادی که ذوق هنری بالایی داشتند این فضا به وجود آمد تا بتوانند هنر و خلاقیت خود را ابراز کرده و آثاری زیبا و بیهمتا خلق کنند.
در صد سال گذشته تا به امروز یکی از اصلیترین علل پیشرفت گرافیک و طراحیهای هنری اختراع دستگاههای الکترونیکی و نرمافزارهای طراحی گرافیک است که سرعت غیر باوری به پیشرفت این صنعت بخشید و طراحیهای سنتی و کاغذی را به طراحیهای دیجیتال تغییر داد.
از این دوره به بعد تفاوتهایی بین نقاشی و طرحهای گرافیکی بهوجود آمد، این که نقاش از طریق یک نقاشی تمام احساسات خود را بر روی کاغذ پیاده میکرد که ممکن بود هر فرد مضمون متفاوتی از طرح او دریافت کند در حالی که گرافیست باید مضمونی را با دقت و مستقیم بیان کند تا افراد برداشتی دقیق از هدف او داشته باشند.
گرافیک از زمان ادغام با کامپیوترها پیشرفتهای عظیمی را تجربه کرد و طرحهای دو بعدی تبدیل به ساختارهای پیچیده سه بعدی شد و گرافیستها را قادر به نمایش ظرافتها و ریزهکاریهای طرح مورد نظر خود کرد و طرحها را در اصطلاح پختهتر کرد.
افزایش توانایی طراحها در دوره مدرن از طریق نرم افزارهای کامپیوتری سبب ایجاد سبکها و شاخههای متفاوتی در این زمینه شده است که اساتید بسیاری آن شاخهها را از طریق متدهای مختلف تدریس میکنند. با این توصیفات امروزه و با پیشرقت نسل جدید طراحیها، هنوز بسیاری از افراد طرحهای دستی و گرافیکی را بیشتر تحسین میکنند زیرا آن را حاصل توانایی و استعداد فرد میدانند.
طراحیهای سنتی و به طور دقیقتر نقاشیها به دلیل التقاط بیشتر با روح و روان طراح آن، پیچیدگیهای بیشتری دارند و اغلب رنگهایی که در این طرحها استفاده میشوند ارتباط بیشتری را با مخاطب ایجاد میکنند اما با تمام این ویژگیها زمینهای که گرافیک کامپیوتری برای مخاطبین خود ایجاد میکند بسیار وسیعتر و تا حدودی نامحدود است و از نظر سرعت نیز برتریهایی دارد.
همانگونه که گفته شد صنعت گرافیک از دیرباز تا کنون پیشرفتهای چشمگیری داشته است و افراد در هر دوره متناسب با امکانات آثاری را خلق کردهاند که دنیا را در شگفتی فرو برده است، تا به امروز شاخههای بسیار متفاوتی در صنعت گرافیک بهوجود آمده است در حالیکه تفاوتها و برتریهای بسیاری در این شاخهها وجود دارد اما اصل اساسی در خلق یک اثر هنری و گرافیکی مورد قبول عامه جامعه، داشتن فکری باز و خلاقیتی بینظیر است.