گوگل در ماه آوریل سال ۲۰۱۵ رسما اعلام کرد که الگوریتم رنک برین (RankBrain) در حال اجرایی شدن است. بنابر سنت همیشگی گوگل در مورد الگوریتم های موتورجستجوی خود، در این باره نیز توضیحات خاصی را مطرح نکرد. گوگل بارها اعلام کرده است که بیش از ۲۰۰ الگوریتم برای رتبه بندی نتایج در نظر گرفته میشود. اما بسیاری از معیارهایی که گوگل برای این موضوع در نظر میگیرد معیارهای خطی و رباتی هستند.
اجازه دهید مثالی برای شما بزنیم، سن یا عمر دامنه یکی از معیارهای گوگل برای سئو و ارتقا رتبه کلمات کلیدی در صفحات جستجو میباشد، اگرچه ارزش این عامل در زمان حاضر بسیار کم شده است اما همچنان جز فاکتورها به حساب میآید و به معنای این است که اگر سن دامنه سایتی بیشتر باشد از این نظر امتیازی بیشتری دریافت میکند. به این سبک از فاکتورهای رتبه بندی و سئو، معیارهای خطی گفته میشود.
با گذشت زمان نوع جستجوهای کاربران از نظر کیفیت بسیار تغییر کرد به طوری که گوگل در یکی از گزارشهای خود اعلام کرد عددی نزدیک به 15 درصد جستجو روزانه کاربران برای گوگل جدید است. بنابراین نیاز بود که سازوکاری برای ربات ها در نظر گرفته شوند که بتوانند مانند انسان با استفاده از هوش مصنوعی در لحظه، نتایج مرتبط با جستجوی کاربران را پیدا کرده و برای آنها به نمایش در بیاورد.
در همین راستا الگوریتم جدید گوگل به نام رنک برین (RankBrain) اجرایی گردید.
رنک برین چیست؟
رنک برین الگوریتمی برای پردازش و درک بهتر و عمیقتر کلمات و جملاتی که سرچ می شود، است. رنک برین، الگوریتم یادگیری ماشین یا هوش مصنوعی گوگل است که برای مرتب سازی نتایج به کمک گوگل آمده است. اما چه عاملی باعث تفاوت این الگوریتم میشود؟ تا قبل از انتشار و اجرایی شدن رنک برین الگوریتمهای قبلی اصطلاحا به صورت دستی بودند یعنی مهندسان گوگل با برنامهریزی رباتها از آنها فقط اجرای کار خاصی را خواستار بودند اما با پیدایش الگوریتم رنک برین مهندسان رباتها را برای تجزیه و تحلیل جستجوها توانمند ساختند.
الگوریتم رنک برین چگونه کار میکند؟
برای آشنایی با نحوه کارکرد الگوریتم رنک برین، متخصصان سئو و وبمستران پس از تحلیل دادههای حاصل از نتایج جستجو ها به دو نکته اساسی از عملکرد این الگوریتم پی بردهاند:
- فهم کلمات یا عبارت کلیدی (search queries):
یکی از مشکلاتی که گوگل همواره برای مرتب سازی نتایج خود قبل از الگوریتم رنک برین با آن مواجه بود، جستجوی کلمات و عبارت جدید بود. وقتی کاربری اقدام به جستجو برای کلمه کلیدی جدیدی مینمود، گوگل ناچارا اقدام به بررسی صفحات وبی که کلمه کلیدی دقیقا در آن وجود داشت کرده و آنها را به کاربران نمایش میداد. در این شرایط گوگل چون سرنخهای کمی از خواستههای کاربران داشت، نتایج را به صورت حدسی برای کاربران مشخص میکرد.
اما با انتشار الگوریتم رنک برین گوگل با دقت بسیار بیشتری به فهم عبارات کلیدی میپردازد و نتایج را به صورت مفهوم کلیتر در نظر گرفته و مجموعهای از اطلاعات را به کاربر نشان میدهد، در این مرحله با بررسی رفتار کاربران هنگام مواجه با نتایج جدیدتر، دایره نتایج را تخصصیتر کرده و دقیقا به کاربر آن چیزی را ارائه میدهد که به دنبالش است. - میزان رضایت کاربران از نتایج جستجوها
همانطوری که در بخش قبل توضیح دادیم گوگل برای عبارات جدید مجموعهای از نتایج را به کاربر نشان میدهد و برای اینکه متوجه شود دقیقا کدام سایت را بالاتر از دیگران قرار دهد معیاری ندارد جز رضایت کاربران. خوشبختانه در این شرایط عواملی زیادی وجود دارد که گوگل با بررسی آنها کم کم نتایج خود را پالایش کرده و بهترین خروجی را در جستجو خود قرار دهد، عواملی مانند:- میزان کلیک کاربران برای هر نتیجه
- نرخ پرش یا خروج از سایت
- میزان حضور کاربر در سایت و بازگشت به آن
- سیگنال های تجربه کاربری (ux)
به عنوان مثال برای روشن تر شدن عملکرد رباتها در این شرایط فرض کنید کاربران با جستجوی عبارت، وارد اولین سایت شده و پس از بررسی کوتاه از آن خارج شده و وارد لینک دوم گردند. اگر این رفتار را در مورد سایت دوم نیز داشته باشند و بلافاصله از آن خارج گردند و لینک سوم را باز کنند و سایت سوم نتیجه موردنظر آنها را نشان دهد گوگل نیز بلافاصله لینک شماره 3 را به صدر نتایج منتقل میکند.
مزیت برون سپاری خدمات پشتیبانی شبکه چیست؟
تیم پشتیبانی شبکه گروهی از متخصصان IT است که مسئول مدیریت و نگهداری شبکه کامپیوتری یک سازمان هستند. با ارائه خدمات پشتیبانی و نگهداری منظم، به شما کمک میکند تا زمان و منابع خود را آزاد کنید و بر روی وظایف اصلی خود تمرکز کنید.