پچ پنل چیست؟
پچ پنل در واقع قطعهای از تجهیزات شبکه است که برای مدیریت راحتتر کابلهای شبکه توسط نیروهای متخصص این حوزه استفاده میشود.
پچ پنلها دارای تعداد پورتهای شبکه متفاوت هستند و باید متناسب با تعداد کابلهای شبکه مورد استفاده تهیه شود. پچ پنلها در سایز های ۱۲ و ۱۶ و ۲۴ و ۳۶ و ۴۸ پورت ارائه میشوند اما در بازار پچ پنلهای ۲۴ و ۴۸ پورت کاربرد بیشتری دارند.
در واقع پچ پنل بین سیستمها و هاب یا سوئیچ قرار میگیرند و با کابلهای کوتاه شبکه که با عنوان پچ کورد شناخته میشوند به سوئیچ متصل میشوند.
شبکهای بینقص، تمرکزی بیوقفه؛ با پشتیبانی حرفهای، کسبوکارتان را به اوج ببرید.
تیم پشتیبانی شبکه گروهی از متخصصان IT است که مسئول مدیریت و نگهداری شبکه کامپیوتری یک سازمان هستند. با ارائه خدمات پشتیبانی و نگهداری منظم، به شما کمک میکند تا زمان و منابع خود را آزاد کنید و بر روی وظایف اصلی خود تمرکز کنید.
کاربرد پچ پنل در شبکه
زمانی که تعداد کابلهای شبکه زیاد میشوند مدیریت این کابلها و تشخیص آنها برای افراد متخصص این حوزه سخت میشوند در نتیجه زمانی که به این مشکل برخورد میکنیم تیم پسیو شبکه برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده میکنند.
هنگام کابل کشی شبکه توسط تیم پسیو تمامی کابلها برچسبگذاری و نامگذاری میشوند و در یک محل مشخص که محل جای گیری رک میباشد جمع میشوند، برای مدیریت این کابلها از پچ پنل استفاده میشود.
پچ پنلها دارای تعدادی کیستون شبکه هستند که این تعداد متناسب با سایز پچ پنل خریداری شده میباشد و زمانی که تمام کابلها در سمت رک جمع آوری شدند به جای این که به کابلها سوکت بزنیم و مستقیم به سوییچ وصل کنیم، به هر کابل کیستونهای پچ پنل رو میزنیم و با استفاده از پچ کورد کلاینتها را به سوئیچ وصل میکنیم.
پچ پنلها معمولا به گونهای طراحی شدهاند که محلی برای لیبلگذاری کابلهای مربوط به هر نود شبکه را دارا میباشند تا بتوان لیبلگذاری درستی را برای سهولت در مدیریت کابلکشیهای مورد نظر بر روی آن انجام داد.
زمانی که نصب کیستون روی تمامی کابلها صورت گرفت روی پچ پنل سوار میشوند و متناسب با نامگذاری که روی کابلهای شبکه صورت گرفته روی پچ پنل نامگذاری و برچسبگذاری صورت میگیرد.
در این هنگام ادمین شبکه با یک نگاه میتواند پورت مورد احتیاج جهت یا کابل مورد نظر را برای اتصال به سوئیچ تشخیص دهد و با استفاده از پچ کورد پورت مورد نظر را به سوئیچ متصل کند.
انواع پچ پنل
بر اساس category
کابلهای شبکه براساس category تقسیمبندی میشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت کابل شبکه مراجعه نمایید. به عنوان مثال کابل شبکه cat۵ یا کابل شبکه cat۶
در همین راستا پچ پنل باید متناسب با کابل مورد نظر تهیه و استفاده گردد.
بر اساس پورت
در این نوع پچ پنلها تعداد پورتهای شبکه بر اساس تعداد نودهای شبکه است. پچ پنلهای ۲۴ و ۴۸ پورت در بازار استفاده بیشتری دارند.
پچ پنل POE
پچ پنل POE همان پچ پنلی است که در بالا توضیح دادیم فقط با این تفاوت که علاوه بر انتقال داده انرژی مورد نیاز سیستمهایی که احتیاج به برق مستقیم دارند را تامین میکند.
بسیاری از سیستمها در حوزه شبکه نیاز به برق DC دارند و برای تامین این انرژی چندین راه حل وجود دارد.
برای حل این مشکل میتوان از سوئیچهای POE دار استفاده کرد یا اینکه برای هر سیستم یک زوج سیم جدا کشیده شود، تا از این طریق توسط دستگاه منبع تغذیه DC (آداپتور) انرژی خود را تامین کند.
راه حل دیگری که برای حل این مشکل وجود دارد و به آن اشاره شده استفاده از پچ پنلهای POE دار هستند. در این نوع پچ پنلها از دو زوج از چهار زوج کابل شبکه جهت انتقال برق استفاده میشود و از دو زوج دیگر جهت انتقال دیتا استفاده میشود و از این طریق میتوان برق مورد احتیاج بسیاری از دستگاهها و وسایل از قبیل تلفنهای آی پی، دوربینها و یا اکسس پوینتها را تامین نمود.
در صورتی که از پچ پنلهای POE دار استفاده کنیم، دیگر احتیاجی به سوئیچهای POE دار نیست و سوئیچ تنها جهت انتقال دیتا استفاده میشود.
پچ پنل unloaded
در این نوع پچ پنلها فقط قاب رویی پچ پنل است و هیچ گونه پورت و کیستونی روی پچ پنل قرار ندارد و کیستونها متناسب با نیاز کاربر تهیه میشود و از آنها استفاده میشود.
پچ پنل ماژولار
این نوع از پچ پنلها همان پچ پنلهای unloaded هستند، با این تفاوت که کاربر متناسب با دلخواه خود میتواند از انواع ماژولها استفاده کند.
در این نمونه از پچ پنلها میتوان از پورتهای cat۶، cat۵، sftp و یا ftp متناسب با نظر کاربر استفاده کرد.