برای آنکه در نتایج جستجو جایگاه بهتری داشته باشید و برای کسب رتبه بهتر، با رقبایتان رقابت کنید، باید به سرعت سایت در موبایل و دسکتاپ توجه ویژه داشته باشید و سعی کنید این فاکتور را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در سئو، بهینه سازی کنید و در عین حال دادههایی در سایت ارائه دهید که به سرعت پاسخگو و جذاب باشند.
گوگل همواره درباره الگوریتمهای سئو و کسب جایگاه بهتر در صفحات جستجو، مرموز بوده است و هیچ وقت راه حل واضحی ارائه نداده است، اما چیزی که مشخص است این است که سرعت صفحات سایت یکی از فاکتورهای مهم در سئو و کسب جایگاه بهتر در صفحات جستجوست.
طی تحقیقی که در سال ۲۰۱۸ انجام شد، مشخص شد که میانگین زمانی که کاربر برای لود یک صفحه صبر میکند، ۷ ثانیه است، پس برای مثال اگر صفحه سایت شما ۱۵ ثانیه طول بکشد تا لود شود، شما شانس اینکه در رتبه بالایی قرار بگیرید را از دست دادهاید و در قابت با رقبایتان شکست خواهید خورد.
زمانیکه کاربر دنبال کالا یا خدمتی است که شما ارائه میدهید، این مساله برای او مهم است که صفحه شما تا چه میزان دقیق، جذاب و با سرعت قابل دسترس خواهد بود.
اگر شما نمیخواهید در این میان مخاطب خود را از دست دهید، فاکتورهای سرعتی را که در ادامه بیان میکنیم، در سئوی سایت خود بررسی کنید:
سرعت صفحات سایت
اگر کاربران به دنبال خرید کالا و یا یافتن اطلاعاتی در مورد شما هستند، موفقیت آنها به تجربه کاربری از سایت شما و سفری که در میان صفحات سایتتان داشتهاند، بستگی دارد. اگر آنها تجربه موفقی نداشته باشند دیگر وارد سایت شما نشده و شما مشتری خود را از دست خواهید داد.
در حقیقت ۷۹٪ از خریدارانی که از عملکرد سایت ناراضی هستند، میگویند که دیگر کمتر از سایتهایی مانند این سایت، خرید خواهند کرد.
بازاریابان و طراحان سایت باید مراقب صفحات گیجکننده و تو در تو و باگهای سایت که موجب کندی سایت و از دست دادن مشتری میشوند، باشند.
در تحقیقات اخیر، گوگل میگوید اگر سرعت لود سایت از ۱ ثانیه به ۱۰ ثانیه تغییر کند نرخ پرش سایت به ۱۲۳٪ میرسد!
تاثیر کند بودن سرعت سایت و صفحات آن بر سئو میتواند بسیار مخرب باشد و مشتریانی که به سختی و با هزینه زیاد تبلیغات به دست آمدهاند، نا امید شده و سایت را ترک کنند.
مراقب باشید که عکسها، متنها و کدهای سایت کم حجم شده باشند. حدود ۱۰٪ از صفحات یک سایت را میتوان با کمپرس کردن و بهینه سازی، بیش از ۱ مگابایت از حجمشان کاست، حتما حواستان به آنها باشد.
به یاد داشته باشید که نیمی از ترافیک سایتها امروزه از طریق موبایل هستند، بنابراین بهترین سایتها از نظر سرعت و استاندراد سئو، سایتهایی هستند که:
- صفحات موبایلشان در کمتر از ۳ ثانیه لود شده و محتوا برای کاربر به نمایش درآید.
- زیر ۱ ثانیه اولین بیتهای صفحه لود شود.
- کمتر از ۵۰ بخش از محتوا نیاز باشد تا محتوای کل یک صفحه سایت نمایان شود.
- کل صفحه سایت کمتر از ۵۰۰ کیلوبایت باشد.
سرعت صفحات در موبایل
بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۹ میانگین مردم، بیشتر زمان خود را با موبایل خود میگذرانند تا با تماشای تلویزیون. این یک حقیقت انکار ناپذیر است. در نتیجهٔ تلاش برای پیروزی در رقابت بین سایتهای با سرعت پایین در موبایل، گوگل در سال ۲۰۱۵ AMP را روانه بازار کرد. AMP یک فریم ورک قابل دسترس برای ساخت صفحات موبایل با سرعت بالا است. در سال ۲۰۱۶ گوگل به طور رسمی AMP را یکی از فاکتورهای سئو قرار داد. امروزه شما میتوانید AMP را بر روی بیش از ۲۵ میلیون دامنه بیابید.
همه مشکلاتی که در بخش بالا و برای بهینه سازی سرعت سایت در موبایل گفته شد، در AMP حل میشود: AMP حجم HTML را کاهش میدهد، ورژنهای متفاوتی برای موبایل به صورت بهینه ارائه میدهد و ….
محتوایی که به سرعت به یک نیاز پاسخ دهد
در اینجا ما در مورد اینکه چقدر سریع یک صفحه باز میشود صحبت نمیکنیم، بلکه صحبت ما در این بخش این است که چقدر سریع یک کاربر با وارد شدن به صفحه سایت شما، پاسخ خود را میگیرد و یا نیازی که دارد را مرتفع میکند. به عبارتی در این بخش پیرامون مرتبط بودن یا همان relevance صحبت میکنیم.
متخصصان UX معتقدند که به زودی تجربه کاربری، از قیمت و کیفیت محصولات یک سایت، سبقت خواهد گرفت. حال چگونه میتوان نیازهای کابران را به سرعت پاسخگو بود و تجربهای موفق برای آنها رقم زد؟
بهتر است برای آن که بدانید کاربر شما دنبال چه چیزی است، روند ورود آنها به سایت و سفری که در سایتتان دارند را بررسی کنید و بعد صفحات سایت را مطابق با آن بهینهسازی کنید.
به طور مثال با افزودن جنبههای بصری، کاربر را سریعتر به آنچه که میخواهد برسانید. با استفاده از عکس و معرفی آن به گوگل از طریق تگها و سایر دیتاها، میتوانید بهترین نتیجه را برای کوئریهای مختلف سرچ شده، ارائه دهید.