سیسکو

سیسکو

برند سیسکو یکی از شرکت‌های معروف در زمینه تولید لوازم مورد نیاز در شبکه می‌باشد و مهم‌ترین محصول تولید شده توسط این شرکت سوئیچ شبکه است. در اینجا قصد داریم انواع سوئیچ شبکه سیسکو را بشناسیم و تفاوت آن‌ها را با هم بررسی کنیم.

سوئیچ چیست؟

وقتی تصمیم داشته باشیم در محدوده یک ساختمان چند دستگاه را به یک شبکه متصل کنیم از دستگاهی به اسم سوئیچ استفاده می‌کنیم. مانند اتصال چندین کامپیوتر و سرور و پرینتر برای استفاده مشترک از منابعی که در شبکه ایجاد شده وجود دارند. در این بین سوئیچ وظیفه کنترل کردن شبکه را دارد و به دستگاه‌ها اجازه رد و بدل کردن اطلاعات و ارتباط با یکدیگر را می‌دهد.

این سوئیچ سخت افزاری‌ است که برای تبادل دیتا بین دستگاه‌ها، آن‌ها را از راه packet switching در شبکه کامپیوتری به یکدیگر متصل می‌کند. عملکرد سوئیچ شبکه در لایه دوم پروتکل OSI است و به وسیله آدرس سخت افزاری یا همان مک آدرس Mac addresses دیتا را در شبکه منتقل می‌کند. بعضی از سوئیچ‌ها هم هستند که در لایه سه قرار دارند و علاوه بر ارتباط بین شبکه‌های مختلف، کار مسیریابی در شبکه را نیز انجام می‌دهند.

سوئیچ چیست
پشتیبانی شبکه کامپیوتری

خدمات پشتیبانی شبکه خود را به هینزا بسپارید و با خیالی آسوده، بر روی کسب و کارتان تمرکز کنید!

ما اینجا هستیم تا به شما در انتخاب مناسب ترین راهکار برای حل مشکلات کامپیوتری و شبکه و اجرای هرگونه تغییرات کمک کنیم.

برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

cisco چیست؟

Cisco را می‌توان کوتاه شده‌ی نام شهر سن فرانسیسکو San Francisco دانست (شهری که در سال ۱۹۸۴ شرکت سیسکو در آن بنا شد) و همچنین می‌توان مخفف Computer Information System Company تلقی کرد. سیسکو توسط محصولاتی که در حوزه شبکه ارائه کرده معروف شده است. این شرکت در حال حاضر حدود ۷۴ هزار کارمند در سرتاسر دنیا دارد و رشد زیادی در حوزه امنیت سایبری داشته است.

خدمات IT و محصولات سیسکو در ۶ دسته به مشتریان ارائه می‌شود:
۱. شبکه: شامل اترنت، نوری، وایرلس و موبیلیتی
۲. امنیت
۳. ارتباطات درون سازمانی: شامل صدا و تصویر و دیتا
۴. دیتاسنتر
۵. IOT
۶. cloud and computing – فضای ابری و محاسبات

سوئیچ‌ سیسکو چیست؟

سیسکو با محصولات خود مخصوصا تولید سوئیچ شبکه سهم زیادی از بازار را از آن خود کرده است. همچنین این شرکت چندین مدل از سوئیچ‌های خود را برای کسب و کارهای مختلف و کاربری‌های گوناگون ارائه کرده است. هر کسب و کار با توجه به نیاز خود و شبکه‌ای که قصد ایجاد آن را دارد، می‌تواند از بین سوئیچ‌های سیسکو، سوئیچ مناسب را انتخاب کند.

قابل ذکر است که بگوییم سوئیچ‌های سیسکو به طور کلی در سه دسته اصلی Core و Distribution و Access تولید می‌شوند. شما می‌توانید برای انتخاب بهتر سوئیچ شبکه مورد نظرتان از مشاوره رایگان مجموعه هینزا بهره ببرید.

انواع سوئیچ‌های سیسکو

سوئیچ‌های سیسکو در انواع مختلف و کاربرد‌های متفاوت تولید شده‌اند. برای مثال در شبکه‌های کوچک و محلی سوئیچ‌های Catalyst و در دیتاسنتر‌ها سوئیچ‌های Nexus کاربرد دارند. همچنین سوئیچ‌های سیسکو از لحاظ فیزیکی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

سوئیچ با پیکربندی ثابت

سوئیچ با پیکربندی ثابت یا همان fixed configuration switcges که برای راحتی بیشتر، سوئیچ fixed نیز میگویند. این مدل از سوئیچ‌ها از سری سوئیچ‌های پرطرفدار هستند. در این مدل سوئیچ می‌توان چندین سوئیچ fixed را به هم متصل کرد. همچنین قابلیت بهره بردن از فیبر نوری نیز در آن‌ها وجود دارد. این سری از سوئیچ‌ها را می‌توان با داشتن تعدادی پورت ثابت (۸، ۱۶، ۲۴…) در انواع شبکه به کار گرفت.

سوئیچ سیسکو
برخی از انواع سوئیچ سیسکو با پیکربندی ثابت عبارتند از:
Cisco Catalyst ۲۹۶۰ Series
Cisco Catalyst ۲۹۶۰-S Series
Cisco Catalyst ۳۵۶۰ Series
Cisco Catalyst ۳۵۶۰-E Series
Cisco Catalyst ۳۵۶۰-X Series
Cisco Catalyst ۳۷۵۰ Series
Cisco Catalyst ۳۷۵۰-E Series
Cisco Catalyst ۳۷۵۰-X Series
Cisco Catalyst ۴۹۰۰ Series
Cisco Catalyst ۲۹۷۵ Series

سوئیچ ماژولار سیسکو

در این مدل از سوئیچ‌ها می‌توان با اضافه کردن ماژول تعداد پورت‌های سوئیچ را افزایش داد. پس طبیعتا از لحاظ قیمتی گران‌تر از سوئیچ‌های fixed هستند چون قابلیت ارتقا و توسعه شبکه را دارند. بنابراین استفاده آن‌ها در دیتاسنترها و شبکه‌های سازمانی عقلانی‌تر است.

سوئیچ سیسکو ماژولار
برخی از انواع سوئیچ سیسکو ماژولار عبارتند از:
Cisco Catalyst ۴۵۰۰ Series
Cisco Catalyst ۶۵۰۰ Series
Cisco Nexus ۷۰۰۰ Series
در زمان انتخاب سوئیچ برای ساختن شبکه باید دقت داشته باشیم تا سوئیچی را انتخاب کنیم که قابلیت‌هایی که لازم داریم را پشتیبانی کند. یکی از این موارد که حتما باید مورد توجه قرار گیرد، مدیریتی یا غیر مدیریتی بودن سوئیچ است. این دو مورد در میزان کنترلی که فرد روی تنطیمات سوئیچ لازم دارد فرق می‌کنند.
سوئیچ‌های غیر مدیریتی سیسکو

این سوئیچ‌ها طوری طراحی شده‌اند که بعد از روشن شدن، شروع به کار کنند و لازم به تنظیمات خاصی روی آن نباشد. این قابلیت در شبکه‌های کوچک مزیت خوبی بشمار می‌رود.
سوئیچ Cisco SG۱۱۲-۲۴ Compact ۲۴-Port Gigabit Switch از بهترین سوئیچ‌های غیر مدیریتی سیسکو است که در مصرف برق به‌صرفه است و به راحتی در رک نصب می‌شود.

سوئیچ‌های مدیریتی سیسکو

سوئیچ‌های مدیریتی سیسکو در شبکه‌های بزرگ و حساس کاربری دارند. این مدل از سوئیچ‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست قابلیت تنظیم دارند و این تنظیمات به کارکرد سوئیچ در شبکه تاثیر می‌گذارد. در این مدل از سوئیچ‌های سیسکو هرکدام از پورت‌های سوئیچ را می‌توان به کار خاصی تخصیص داد.

همچنین در بحث نظارتی و مدیریتی نیز می‌توانید نحوه انتقال دیتا و اینکه چه کسانی آن را دریافت کنند را مشخص کنید. سوئیچ SG۳۰۰-۱۰MPP-K۹-NA با ۲۴ پورت و SG۳۵۰-۲۸-K۹-NA با ۲۸ پورت از سری سوئیچ‌های مدیریتی پرطرفدار هستند.

سوئیچ‌های صنعتی سیسکو

این سوئیچ‌ها همان‌طور که از اسمشان پیداست در صنعت و جاهایی که به استقامت بالا نیاز است، کاربرد دارند. این سری از سوئیچ‌ها جز سوئیچ‌های ماژولار هستند و طول عمر زیاد، کم بودن هزینه‌های نگهداری و امن بودن از مزیت‌های آن است.
برخی از مدل‌های سوئیچ‌های صنعتی سیسکو عبارتند از:
Cisco IE ۱۰۰۰ Series
Cisco IE ۲۰۰۰ Series
Cisco IE ۲۰۰۰U Series
Cisco IE ۳۲۰۰ Series
Cisco IE ۳۳۰۰ Series
Cisco IE ۳۴۰۰ Series
Cisco IE ۳۴۰۰H Series
Cisco IE ۴۰۰۰ Series
Cisco IE ۴۰۱۰ Series
Cisco IE ۵۰۰۰ Series

تفاوت سوئیچ‌های سیسکو

پیش‌تر گفتیم که برای انتخاب سوئیچ مناسب باید به قابلیت‌های آن توجه کنیم. با در نظر گرفتن موارد زیر می‌توان بهترین انتخاب را در این زمینه داشت:

۱. پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از PoE و +PoE

۲. ماژولار یا مستقل یا Stackable بودن

۳. LANLite یا LANBase بودن

۴. Fast Ethernet یا Gigabit Ethernet بودن

۵. دسکتاپی یا رک مونت بودن

۶. مدیریتی یا غیرمدیریتی یا اسمارت بودن

۷. سرعت و تعداد پورت‌ها

۸. پشتیبانی از فیبر نوری

نحوه نام‌گذاری سوئیچ‌های سیسکو

بر روی هر سوئیچی یکسری اعداد و حروف نوشته شده که بیانگر مشخصات آن سوئیچ می‌باشد. شرکت سیسکو از یک روش خاصی برای این منظور استفاده می‌کند. در ادامه با این قوانین و قابلیت‌های هر مدل بیشتر آشنا می‌شوید:

نام‌گذاری سوئیچ‌های سری ۲

این سوئیچ‌ها در انواع مختلفی وجود دارند که در لایه ۲ کار می‌کنند.
برای مثال سوئیچ WS_C۲۹۶۰X_۲۴TS_L از این مدل است. در جدول زیر علاوه بر این مدل چندین نوع دیگر برای درک بهتر آورده شده است تا روش نام‌گذاری این سوئیچ‌ها را ببینیم:

سیسکو
سیسکو2

نام‌گذاری سوئیچ‌های سری ۳

در جدول پایین توسط سوئیچ WS_C۳۸۵۰_۲۴XU_S، نحوه نام‌گذاری این مدل را بررسی کرده‌ایم:

آخرین مقالات

با ما همیشه به روز باشید

در مجله اینترنتی هینزا می‌توانید به آخرین دانستنی های IT دسترسی داشته باشید.

ارتقای خدمات طراحی دیجیتال

ما منتظر شما هستیم

طیف وسیع خدمات هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.

هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.