انواع دوربین مدار بسته

انواع دوربین مدار بسته

با توجه به افزایش نیاز به امنیت در محیط‌های مختلف، نصب دوربین‌ مدار بسته یک اقدام ضروری و حیاتی است.

دوربین مدار بسته

اصولا به دوربین‌هایی که تصاویر دریافتی را به گیرنده‌های مشخص و محدودی می‌فرستند و مانند سیستم‌های تلویزیونی عمل نمی‌کنند سیستم دوربین مدار بسته می‌گویند. سیستم‌های تلویزیونی به صورت مدار باز عمل می‌کنند به نحوی که تصاویر توسط فرستنده ارسال می‌شود و شما در محدوده پوششی سیگنال‌های ارسالی می‌توانید فقط با قرار دادن یک یا تعداد زیادی گیرنده تصاویر را دریافت کنید.

انواع دوربین‌ مدار بسته

دوربین‌های مدار بسته از نظر فنی و ظاهری به سه دسته تقسیم می‌شوند:

۱. بدنه و قابلیت‌های منحصر هر نوع

۲. تکنولوژی (آنالوگ، IP)

۳. لنز

دوربین مدار بسته بر اساس شکل ظاهر بدنه و قابلیت‌های منحصر هر نوع:

دام (Dome):

این نوع دوربین‌ مدار بسته که اسم آن‌ بر اساس شکل ظاهری گنبدی شکل و اینکه معمولا بر روی سقف نصب می‌شود، دوربین‌ دام یا سقفی می‌گویند. از این نوع دوربین معمولا در فضاهای بسته و محل‌های سرپوشیده سقف استفاده می‌شود و چون ظاهر زیباتری نسبت به انواع دیگر دارد بیشتر در محیط‌های اداری، تجاری و مسکونی مورد توجه واقع می‌شود.

بالت (BULLET):

این نوع دوربین‌ مدار بسته بر اساس شکل ظاهر گلوله مانندی که دارند نام‌گذاری شده‌اند. شکل کاربردی این دوربین‌ها که دارای پایه متحرک هستند و امکان نصب بر روی هر نوع سطحی را فراهم می‌آورد و همچنین مقاومت بالای این دوربین‌ها در شرایط مختلف جوی این نوع را به دوربینی پرکاربرد و محبوب در محیط‌های باز تبدیل کرده است.

اسپیددام (گردان PTZ):

از این نوع دوربین‌ مدار بسته با توجه به در اختیار داشتن امکاناتی مانند قدرت چرخش ۳۶۰ درجه افقی و ۱۸۰ درجه عمودی و قابلیت زوم بسیار بالای تصاویر به صورت اپتیکال معمولا در محیط‌های باز استفاده می‌شود. این دوربین‌ها قابلیت کنترل از راه دور توسط اپراتور را دارند و همچنین بعضی مدل‌ها از این نوع دوربین قابلیت برنامه‌ریزی را دارا می‌باشند تا بدون نیاز به اپراتور نیز امکان کنترل دلخواه تصاویر ضبط شده از محیط باشد.

چشم ماهی (fisheye):

این نوع دوربین‌ مدار بسته هم بر اساس شکل ظاهری و میدان دید ۳۶۰ درجه‌ای که به ما می‌دهد نام‌گذاری شده است و بیشتر برای محیط‌های بسته کوچکی که نیاز به تصویر ۳۶۰ درجه باشد استفاده می‌شود.

مینیاتوری (pinhole):

با توجه به اندازه و کاربرد این دوربین‌ها به آن‌ها مینیاتوری یا دوربین مخفی نیز می‌گویند و برای مکان‌هایی که می‌خواهیم دوربین مدار بسته کمتر در دید باشد استفاده می‌شود.

دوربین مداربسته C-Mount:

این نوع دوربین‌ مدار بسته نیز بر روی پایه نصب می‌شود و به‌صورت بالت می‌باشد و قابلیت خاصی که دارد تغییر و تعویض لنز آن می‌باشد.

دوربین مدار بسته روز و شب:

این نوع دوربین‌ مدار بسته از قابلیت مادون قرمز برخوردار نیست ولی با توجه به طراحی لنز که در محیط‌های کم نور کم‌ترین نور ممکن را نیز دریافت و تصاویر با کیفیت مناسبی را ارسال می‌کند.

دوربین مدار بسته حرارتی:

در حالی که دوربین‌های مدار بسته از انواع دیگر تصاویر خود را با نور دریافتی از محیط می‌سازند این مدل دوربین‌ها بر اساس گرمانگاری تصاویر خود را به وجود می‌آورند این‌گونه که گرمای دریافتی از اجسام مختلف را دریافت و به تصاویر تبدیل می‌کند.

قابلیت دید در شب یا فروسرخ:

این قابلیتی می‌باشد که امروزه در بیشتر دوربین‌های آنالوگ و آی پی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است.

راه اندازی دوربین مدار بسته
پشتیبانی شبکه کامپیوتری

شبکه‌ای بی‌نقص، تمرکزی بی‌وقفه؛ با پشتیبانی حرفه‌ای، کسب‌وکارتان را به اوج ببرید.

تیم پشتیبانی شبکه گروهی از متخصصان IT است که مسئول مدیریت و نگهداری شبکه کامپیوتری یک سازمان هستند. با ارائه خدمات پشتیبانی و نگهداری منظم، به شما کمک می‌کند تا زمان و منابع خود را آزاد کنید و بر روی وظایف اصلی خود تمرکز کنید.

دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی ساخت:

آنالوگ:

این نوع دوربین‌ مدار بسته داده‌ها را به صورت آنالوگ و بدون فشرده‌سازی در بستر کابل کوامسیال برای دستگاه ذخیره‌ساز دی وی آر ارسال می‌کنند. استاندارد تصاویر آن‌ها در دستگاه دی وی آر، به صورت PAL و NTSC می‌باشد و با توجه به سادگی و قیمت کم پیشنهاد خوبی برای محیط‌های کوچک و یا سیستم‌های مدار بسته‌ای که تعداد دوربین گسترده‌ای نیاز ندارد می‌باشد.

IP:

این دوربین‌ها نسل جدید دوربین‌های مدار بسته می‌باشند که تصاویر دریافتی را به‌صورت دیجیتال در بستر کابل شبکه ارسال می‌کنند و دارای کیفیت تصویر بالایی می‌باشند.

در این نوع تصاویر در خود دوربین فشرده‌سازی می‌شود و در نتیجه پهنای باند کمتری را برای ارسال دیتا نیاز دارد و با توجه به استهلاک پایین و امکان استفاده از سوئیچ برای کاهش هزینه‌های کابل‌کشی و در نتیجه کاهش هزینه‌های اجرا و همچنین تامین برق به صورت POE برای سیستم‌هایی که نیاز به تعداد زیادی دوربین مدار بسته می‌باشد توصیه می‌شود.

دوربین مدار بسته بر اساس لنز:

لنز ثابت (FIX):

این دوربین‌ها فاصله کانونی ثابت و در نتیجه زاویه دید ثابتی دارند و معمولا زاویه دید این نوع لنزها به‌صورت پیش فرض با توجه به استانداردهای موجود، ۲.۸mm, ۳.۶mm, ۶mm, ۸mm, ۱۲mm, ۱۶mm توسط تولیدکننده تنظیم می‌شود.

لنز متغیر (Vari-focal):

دوربین‌های لنز متغییر به دو نوع دستی و موتورایز تقسیم می‌شوند. در نوع دستی فاصله کانونی به‌صورت دستی تنظیم می‌شود ولی در نوع موتورایز توسط موتور تعبیه شده در داخل دوربین اپراتور می‌تواند فاصله کانونی را تنظیم نماید.

خدمات شبکه پسیو:

شبکه پسیو یکی از اصولی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات است. ما با تیم متخصص، به ارائه خدمات شبکه پسیو با استفاده از استانداردهای بین‌المللی و بهترین ابزارهای فنی می‌پردازیم. از نصب و پیکربندی کابل‌ها و تجهیزات شبکه تا تست و تأیید صحت اتصالات، تمامی مراحل مورد نیاز برای ایجاد یک شبکه پایدار و قابل اطمینان را به عهده داریم.

خدمات نصب دوربین مدار بسته:

با توجه به افزایش نیاز به امنیت در محیط‌های مختلف، نصب دوربین‌ مدار بسته یک اقدام ضروری و حیاتی است. تیم ما با تجربه در زمینه نصب و پیکربندی دوربین‌های مدار بسته، به شما کمک می‌کند تا مناطق مورد نظر خود را به طور دقیق پوشش دهید. از دوربین‌های ثابت تا دوربین‌های چرخشی و حتی دوربین‌های تشخیص چهره، ما با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، امنیت شما را تضمین می‌کنیم.

در کل با انعطاف‌پذیری، تخصص و تعهد به کیفیت، ما آماده‌ایم تا نیازهای شبکه پسیو و نصب دوربین مدار بسته شما را به بهترین شکل ممکن برآورده نماییم. با ما تماس بگیرید تا در مورد جزئیات بیشتر صحبت کنیم و به شما راهکارهایی مناسب ارائه دهیم.

آخرین مقالات

با ما همیشه به روز باشید

در مجله اینترنتی هینزا می‌توانید به آخرین دانستنی های IT دسترسی داشته باشید.

ارتقای خدمات طراحی دیجیتال

ما منتظر شما هستیم

طیف وسیع خدمات هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.

هینزا در حوزه IT و در اختیار داشتن کارشناسان خبره و با تجربه در حوزه های شبکه، برنامه نویسی و امنیت، می تواند به صورت یک جا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد.